En ekvation jag inte kan lista ut
Hur är det meningen att man skall ha det då, hur skall man få erfarenhet om man inte kan få jobba? Det kan ju knappast vara tänkt att vi efter studenten skall praktisera i ett par år innan vi kan få en anställning och en riktig lön. Nu är jag inte bitter, ty jag själv faktiskt har en anställning, iallafall över sommaren och antagligen får jag vikariera efteråt också om jag inte missköter mig, vilket jag enligt kockannonserna kommer göra, då jag inte har den där erfarenheten på 10 år.
Jag tycker bara det är löjligt egentligen, och förstår mig inte riktigt på den delen av samhället, för om alla kockar som anställs har 10-års erfarenhet, så lär ju antal kockar dö ut i framtiden då studenterna inte kommer kunna lägga de åren på nacken.
Nu vill jag inte verka som en surgubbe som klagar, så kan ju passa på att säga att jag nyss gjorde kvällsmat, och det var underbart gott, men jag är inte förvånad, är ju lite av en gudagåva när det gäller matlagning. ("oohhh snaaap, SA HAN SÅ?!" - Ja, det gjorde jag)
Hasta la vista! <3
jadu man kan ju undra hur de tänker ibland.
men nu till den viktiga frågan. vad gjorde du för kvällsmat??
MANNEN
Hahha Linn, eftersom den simpla kvällsmaten bara skulle ta bort min stjärnglans så får jag väl ge dig svaret: "A gentleman never tells"
OMG SA DU PRECIS SÅ!?!?
ne men fan du har rätt, gått 3 år i kock skola och då ska man vadå,ha 10 års erfarenhet? PFM,LOKFWTF säger ja då
Erfarenhet får du samla på dig på mer sätt än på jobb... ut i världen och samla på dig, kanske någon festival i gbg som behöver en billig kock får man ställa upp.. och då blir det en erfarenhet som rankas högt och målet till ett bra jobb längre fram av alla erfarenheter. så erfarenheten kanske inte bara är... jobbat 10 år på samma ställe? Oo ajaa jag är inte kock så vetefan.. ju mer man pratar om jobb detso mer förvirrande är det.... och stå i mc.donalds vill man ju inte:( bara för att det är svårt att få jobb
Danne det du säger är väl delvis korrekt, men delar inte riktigt åsikterna. Ut i världen... som 18 årig kock med enbart erfarenhet från en 3 årig gymnasieutbildning. Jag tror inte man kan räkna en vecka som korvförsäljare på Gothia Cup som en högt uppsatt erfarenhet, men jag är ingen arbetsgivare så vad vet jag? :)
Donken och restaurang är riktigt skiljda arbeten förövrigt, även om Donken är en bra merit.
jag ordbajsar tankar...... UT Å SÄLJ KORV MED DIG ;)
hahahha, gullunge! <3
Jag gjorde också kvällsmat :D höhö